Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyöngyölt vagdalthús

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst összekeverjük a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, az ételízesítővel, a pirospaprikával és egy kivajazott alufóliára egyenletesen elterítjük. Rászórjuk az összekevert reszelt sajtokat, és szorosan felgöngyöljük az alufólia segítségével. Egy őzgerincformába tesszük, és 180 fokon 30 percig sütjük, aztán kibontjuk a fóliát, és megkenjük egy-két kanál ketchuppal, majd még 10 percig sütjük.
Ha egy kissé kihűlt, levesszük a fóliát, és kissé ferdén felszeleteljük. Mutatós és finom.

Megjegyzés

Figyelem! Sózni nem szabad, mert az ételízesítő elég sóssá teszi. Többféle sajttal is kipróbáltam, sőt pirospaprika darabokkal, sonkával is lehet dúsítani. Hidegtálakhoz nagyon szép. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss