Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-zöldborsós csirke

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, vagy fokhagymaprést használunk.

Egy nagyobb lábosban felhevítjük az étolajat, és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gyömbért és 4 gerezdnyi fokhagymát, jól elkeverjük, és belerakjuk a húsdarabokat. Fehéredésig pirítjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket, és fedő alatt félig megpároljuk. Közben pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.

Ha már félig puha a hús, ráöntjük a zöldborsót, és az ételt készre főzzük. A befejezés előtt kb. 5 perccel belepréseljük a megmaradt 2 fokhagymagerezdet, és reszelünk bele egy kis gyömbért is.

Kockára vágott sült burgonyával vagy majoránnás párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Az étel sütőben is elkészíthető. Ilyenkor a csirkerészeket sózom, borsozom, és egy kisebb méretű kacsasütőben félpuhára párolom. Közben a hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, beleteszem a zöldborsót és az összes fűszert, elkeverem, pár perces párolás után a félkész húsra öntöm, és készre sütöm. Közben a borsót többször át kell mozgatni, hogy ne piruljon, hanem puhuljon.

A receptet és a fotót T.
- t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss