A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a barna cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Megszórjuk a sütőporral, a sóval és a gyömbérrel, majd alaposan összedolgozzuk a liszttel.
Az így összekevert masszát legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, de akár éjszakára is hagyhatjuk.
Miután lehűlt a tészta, nedves kézzel dió nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat megforgatjuk a cukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól 6-7 cm távolságra, és spatulával vagy a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk mindet.
190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg megpirulnak a tallérok.
Jó tanács: az alapanyagtól függően változhat a sütemény keménysége, ezért vagy frissen fogyasszuk, vagy akár több hétre is eltehetjük, amíg visszapuhul az édesség. Ha kellően megkeményedik, komoly önvédelmi fegyvert kapunk.
Egy pohár tej mellé kiváló. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!