Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres répakrémleves

35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A répát megpucoljuk, lereszeljük durvára. A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fehérjét megpirítjuk a vajon.
  2. Ezután hozzáadjuk a répát, a curryt és a gyömbért, majd rövid ideig együtt pároljuk. Ha ezzel elkészültünk, felöntjük az alaplével, a tejszínnel és 10 perc alatt összerottyantjuk az egészet.
  3. Végül hozzáadjuk a citromlevet és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint tejföllel meglocsolva, és a hagyma zöldjével megszórva tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a gyömbéres sárgarépa krémleves

Ezek is érdekelhetnek