Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg rebarbara
  • 1 rúd vanília
  • 1 hüvelyknyi friss gyömbér
  • 1/2 lime leve és héja
  • 3+2 evőkanál cukor
  • A szószhoz:
  • 15 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tejszínt melegítsük fel – fontos, hogy ne forrjon - a vanília kikapart magjaival és a megtisztított gyömbérdarabbal. Közben a tojások sárgáját habosítsuk fel 3 evőkanálnyi a cukorral, majd folyamatos keverés mellett óvatosan csurgassuk hozzá a meleg tejszínt. Öntsük vissza az egészet a forralóedénybe, és néhány perc alatt sűrítsük be, majd vízfürdőben hagyjuk kihűlni, a gyömbérdarabot dobjuk el.

A rebarbarát vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá 0,5 dl vizet, szórjuk meg 2 evőkanálnyi cukorral, és főzzük pépesre, majd ezt is hűtsük le.

Ha minden kihűlt, akkor keverjük össze a rebarbarát a tojásos krémmel, majd töltsük fagylaltgépbe. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük lapos, fagyasztható tálba, majd 15 percenként turmixoljuk át, 5-6 alkalommal megismételve.

Az eperszószhoz öntsük a cukrot és a vizet egy forralóedénybe, és készítsünk szirupot. Ha elértük a megfelelő állagot, dobjuk bele a feldarabolt epret, főzzük 1-2 percig, majd turmixoljuk simára, és hűtsük le.

Gombócozzuk a fagyit tölcsérbe vagy tálkákba, majd locsoljuk meg az eperszósszal.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss