Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres rebarbara lekvár

60 perc
mester
átlagos
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított rebarbarát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom zöldséghámozóval lehántott héját és kifacsart levét, valamint a megtisztított, felkarikázott gyömbért. Meghintjük a cukor és a pektin keverékével, majd lefedjük, és egy éjszakán keresztül pihentetjük.

2.

Egy kistányért a mélyhűtőbe teszünk. A gyümölcsös keveréket egy lábosba kanalazzuk, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen meg nem olvad.

3.

Ezután nagy lángon további 6-8 percig főzzük. A gázt elzárjuk, és egy kevés lekvárt teszünk a behűtött tányérra. Néhány percet várunk, majd ellenőrizzük, hogy bebőrösödik-e. Ha igen, akkor elkészült, ha nem, tovább néhány percig főzzük, és ismételten ellenőrizzük az állagát.

4.

Az esetleg bebőrösödött réteget eltávolítjuk a lekvárról, majd beleforgatjuk a vajat. Kissé hagyjuk hűlni, majd a meleg üvegekbe kanalazzuk. Lehetőleg teljesen megtöltjük őket. 1-1 db zsírpapírt illesztünk a tetejükre, végül mindre rácsavarjuk a tetejét. Száraz, hűvös helyen tároljuk. 3 hónapig eláll. Felbontás után a hűtőszekrénybe tesszük. Friss kaláccsal vagy brióssal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss