Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-narancsos trüffelgolyó - lépésről lépésre!

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag

Elkészítés

  1. A csokoládét és a tejszínt vízgőz felett összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk likőrt és a feldarabolt kandírozott gyömbért. A tűzről levéve egy tálba tesszük, hagyjuk kihűlni, és hűtőben dermesszük legalább 2 órát.
  2. A csokoládékrém 1/4 részét kivesszük, a többit a hűtőben hagyjuk, nehogy megolvadjon. Egy teáskanállal adagoljuk a trüffel krémet, egy tálcára formázunk a kezünkkel belőle kis labdákat. Hűtőbe tesszük, amíg kissé megkeményednek. Ezután kakaóporba forgatjuk, és kész is.
  3. Friss bonbon – nem tartalmaz tartósítószert, ezért érdemes hűtőben tárolni, és 2 héten belül elfogyasztani.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss