A kekszet felaprítjuk egy mixerben. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal (ne legyen túl forró!). A vajas keveréket sütőformába simítjuk, és a hűtőbe tesszük.
A narancslevet a zselatinnal egy lábosba tesszük, nagyon lassan felmelegítjük, amíg a zselatin felolvad. A krémtúrót egy gépi keverő segítségével elkeverjük a cukorral. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a konyakot, a finomra vágott gyömbért és a zselatinos keveréket, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós krémbe keverjük. Az így kapott krémet a kekszes-vajas süteményrétegre kenjük, és három órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed.
Az öntethez a gyümölcsök húsát összekeverjük a narancslével, és ráöntjük az előzőleg felszeletelt süteményre (szeletelés előtt is ráönthetjük).