hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-narancsos túrótorta

120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet felaprítjuk egy mixerben. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal (ne legyen túl forró!). A vajas keveréket sütőformába simítjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A narancslevet a zselatinnal egy lábosba tesszük, nagyon lassan felmelegítjük, amíg a zselatin felolvad. A krémtúrót egy gépi keverő segítségével elkeverjük a cukorral. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a konyakot, a finomra vágott gyömbért és a zselatinos keveréket, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós krémbe keverjük. Az így kapott krémet a kekszes-vajas süteményrétegre kenjük, és három órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed.
  4. Az öntethez a gyümölcsök húsát összekeverjük a narancslével, és ráöntjük az előzőleg felszeletelt süteményre (szeletelés előtt is ráönthetjük).

Megjegyzés

A gyömbér legalább tíz fajta gyógyhatással bír. - misi70

Ezek is érdekelhetnek

Friss