Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres marhalábszár

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A húst gondosan megtisztítjuk, majd zsineggel megkötözzük, hogy henger alakú legyen. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk. Az olajat egy kuktafazékban felforrósítjuk, majd a gyömbért és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a húst és nagy lángon körbepirítjuk. Felöntjük a szójaszósszal, és annyi vízzel, amennyi a húst éppen ellepi. A hőt mérsékeljük, majd az edényt lefedjük és a húst kb. 2 órán keresztül főzzük.

2.

A narancsot megmossuk, a héját lereszeljük. A vajat felforrósítjuk, majd a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a narancshéjat, majd a durvára vágott petrezselymet.

3.

A húst kiemeljük az edényből, alufóliával lefedjük és 10 percig pihentetjük. A visszamaradt párolólevet sűrűre befőzzük. A húst felszeleteljük és a narancsos-petrezselymes morzsát rákanalazzuk. Mézes sütőtök vagy édesburgonya illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss