Elkészítés: A húst 2,5 l vízzel, a vöröshagymával, a fokhagymával, 15 szem borssal, 6-8 szem szegfűborssal, 5 dkg tisztított, felkarikázott gyömbérrel, 1 púpozott evőkanál ételízesítővel feltesszük főni.
A forrás kezdetétől közepes lángon 1 óra 30 percig főzzük, közben a habját leszedjük.
A fenti idő leteltével kiegészítjük az elfőtt vizet, s a megtisztított, feldarabolt zöldséget beletesszük, és még 25-30 percig főzzük.
Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk a vágott petrezselyemmel.
Levestésztát (cérnametéltet) főzünk hozzá, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre