Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres marhahúsleves II.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst 2,5 l vízzel, a vöröshagymával, a fokhagymával, 15 szem borssal, 6-8 szem szegfűborssal, 5 dkg tisztított, felkarikázott gyömbérrel, 1 púpozott evőkanál ételízesítővel feltesszük főni.

A forrás kezdetétől közepes lángon 1 óra 30 percig főzzük, közben a habját leszedjük.

A fenti idő leteltével kiegészítjük az elfőtt vizet, s a megtisztított, feldarabolt zöldséget beletesszük, és még 25-30 percig főzzük.

Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk a vágott petrezselyemmel.

Levestésztát (cérnametéltet) főzünk hozzá, és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss