Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-marcipános csokitorta

45 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 13 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg marcipán massza
  • 3 ek gyömbérlekvár
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 csipet só
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • gyömbér lekvár
  • mentalevél
  • A gyömbér lekvárhoz:
  • 70 dkg gyömbér
  • 40 dkg cukor
  • 2 db citrom

Elkészítés

  1. Először egy 27 cm-es formát kivajazunk és kiszórunk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A gyömbér lekvárhoz a gyömbért meghámozva és apróra vágva feltesszük a cukorral és két, egész kezeletlen héjú citrommal, amit szintén kisebb darabokra vágunk. Lassan összefőzzük az egészet, majd botmixerrel pürésítjük és csírátlanított üvegekbe szedjük, a tetejüket alaposan rácsavarva néhány percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk és egynemű masszává keverjük a cukorral és a sóval együtt. Alaposan, habverővel egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Hozzákeverjük a masszához a gyömbér lekvárt és a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgatjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt. Majd a masszát belesimítjuk az előre előkészített formába és az előmelegített sütőben 180 fokon, 18-20 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, tálaljuk egy kevés gyömbérlekvárral és tejszínhabbal. 

MÉG TÖBB ISTENI RECEPT GYÖMBÉRREL >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss