Először egy 27 cm-es formát kivajazunk és kiszórunk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A gyömbér lekvárhoz a gyömbért meghámozva és apróra vágva feltesszük a cukorral és két, egész kezeletlen héjú citrommal, amit szintén kisebb darabokra vágunk. Lassan összefőzzük az egészet, majd botmixerrel pürésítjük és csírátlanított üvegekbe szedjük, a tetejüket alaposan rácsavarva néhány percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk és egynemű masszává keverjük a cukorral és a sóval együtt. Alaposan, habverővel egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Hozzákeverjük a masszához a gyömbér lekvárt és a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgatjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt. Majd a masszát belesimítjuk az előre előkészített formába és az előmelegített sütőben 180 fokon, 18-20 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, tálaljuk egy kevés gyömbérlekvárral és tejszínhabbal.