Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál halszósz /elmaradhat/
  • 1 evőkanál lime- vagy citromlé
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • bors
  • 1-2 evőkanál édes chiliszósz
  • 1/2 friss chilipaprika
  • olaj
  • 1/2 db kigyóuborka
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 marék salátakeverék
  • Az öntethez:
  • 1-2 evőkanál nádcukor
  • rizsecet
  • friss gyömbér reszelve

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a karikára vágott hagymát, az aprított fokhagymát, a reszelt gyömbért és a fűszereket. Kissé pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, közepes lángon pirítjuk tovább, majd a halszósz és a citromlé jön, ízesítjük a chiliszósszal, fedő alatt puhára pároljuk.

Az öntethez a cukrot, a reszelt gyömbért és a rizsecetet összekeverjük, beleforgatjuk a salátát, a vékonyra szeletelt uborkát és a felcsíkozott sárgarépát.

Párolt rizskörettel és a salátával tálaljuk a fűszeres húst.

Ezek is érdekelhetnek

Friss