Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-fahéjas szilvás pite

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre vaj
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 kanál cukor
  • csipet só
  • 1/2 bögre joghurt
  • A töltelékhez:
  • 1,3 kg szilva
  • 1/2 bögre cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 kanál szirupos gyömbér
  • 3 kanál étkezési keményítő
  • 2-3 kanál prézli
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 2-3 kanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, a szirupos gyömbért lecsepegtetjük és nagyon apróra vágjuk. A szilvadarabkákat megszórjuk cukorral, fahéjjal és az étkezési keményítővel.

A tésztából 2 lapot nyújtunk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, megszórjuk prézlivel, beleöntjük a szilvadarabkákat, rászórjuk a gyömbérkockákat, majd befedjük a másik lappal.

Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, és egy éles késsel *zsebeket* vágunk a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 40 percet sütjük.

Megjegyzés

A gyömbért apróra kockázzuk, és sűrű cukorszirupban megfőzzük, így készül a szirupos gyömbér. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss