Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres fácánleves

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 liter leveshez:
  • 1 db őszi, kövérebb fácántyúk
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg kelbimbó
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa és a hozzá tartozó petrezselyem
  • friss apró gomba
  • 1 db zeller
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt gyömbér
  • Levesbetétnek:
  • csigatészta

Elkészítés

Elkészítés:

A megtisztított fácánt feldaraboljuk és feltesszük főni. Forrás után az első főzőlevét leöntjük. Tiszta vízben újra feltesszük, és lassú tűzön főzzük.

Közben megtisztítjuk és feldaraboljuk a répát, a zöldséget, a zellert. Az apróbb gombák és a kelbimbó egészben marad.

Ha már félig megpuhult a hús, beletesszük a zöldségeket a levesbe, a hagymát egészben tesszük bele. Ételízesítőt, sót, borsot és csapott teáskanálnyi gyömbért (a gyömbértől a száraz hús is omlósabb lesz) adunk hozzá, azután készre főzzük.

Kifőzzük és leszűrjük a csigatésztát, majd a levest tálaljuk vele.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss