Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-diós karikák

5/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só
  • 2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • A díszítéshez:
  • jégcukor
  • csokoládédrazsé

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem. A dióbeleket sütőpapírral borított tepsire rendezem, 6-8 perc alatt megpirítom. Kissé hűlni hagyom, majd a vékony héjat egyszerűen ledörzsölöm. A tisztított diót a porcukorral nagyon finomra őrlöm. Az így kapott, szinte lisztfinomságú őrleményhez keverem a gyömbért.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd beledolgozom a diós keveréket. Az eredmény egy szinte homogén, tésztaszerű massza.

A sütő hőmérsékletét 160 fokra állítom. Egy sütőpapírra egymástól jókora távolságra 7 cm átmérőjű köröket rajzolok egy kiszúróforma segítségével. A diós keveréket sima csőrrel ellátott habzsákba kanalazom, a végét összecsavarom. A sütőpapírt megfordítom, hogy a ceruzarajzolatok alulra kerüljenek, majd a tepsibe helyezem, és a körvonalak mentén szabályos karikákat rajzolok a diós masszából.

Az így elkészült tepsit 15-20 percig pihentetem a konyhában, hogy kissé megszáradjon a felülete. Ekkor süthető jégcukorral meghintem, majd az előmelegített sütőben nagyjából 8-10 perc alatt világosra sütöm. A még meleg karikákat széles pengéjű kés segítségével leválasztom a sütőpapírról, és rácson hűlni hagyom. Tálalás előtt csokoládédrazsékkal is meghintem.

Megjegyzés

Ideális aprósütemény tea vagy kávé mellé. Persze sokkal kisebb karikákban vagy csók formájában is megsüthető ez a tészta, ráadásul bevonható cukormázzal vagy épp csokoládéval, nagyon könnyű, és nagyon finom, a régi időkre emlékeztető, egyszerű házi finomság. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss