Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres csirkemell jázmin rizzsel

30 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra.
  2. A jázmin rizst egy szűrőbe tesszük, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Egy kis olívaolajon megpirítjuk, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, megsózzuk, majd felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzünk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk.
  3. Egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Megsózzuk egy kicsit, hogy ne égjen meg a hagyma. Hozzáadjuk a felvágott hegyes erős paprikát is. Ha üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a szója- és osztirgaszószt és 2 ek vizet, és jól átkeverjük az egészet.
  4. A serpenyőbe tesszük a felkockázott csirkemellet, és 2 perc alatt megpirítjuk, majd rátesszük a  szószt. Fél perc alatt összeforraljuk, és a jázmin rizzsel tálaljuk. 

    GYÖMBÉRES CSIRKE PIRÍTOTT TÉSZTÁVAL >>> 

    GYÖMBÉRES CSIRKEMELL ÚJHAGYMÁS JÁZMINRIZZSEL >>> 

    10 OK, MIÉRT EGYÜNK MINÉL TÖBB GYÖMBÉRT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss