Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és egyszerű ebéd: gyömbéres csirke lépésről lépésre

default user icon
MME
Nem kell mindig étterembe menni, ha a pikáns, fűszeres és egzotikus ázsiai konyha ízei után vágyakozunk, elég csak néhány alapvető hozzávalót beszerezni.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Gyömbéres csirke jázmin rizzsel
A HOZZÁVALÓK:

30 dkg csirkemell
15 dkg jázmin rizs
3 dkg gyömbér
0,15 dl osztrigaszósz
0,15 dl szójaszósz
1 fej vöröshagyma
1 db hegyes erős paprika
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas
serpenyő
reszelő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
A RECEPT >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Készítsük elő az alapanyagokat

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra.


2. Főzzük meg a rizst

A jázmin rizst egy szűrőbe tesszük, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kis olívaolajon megpirítjuk, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, megsózzuk, majd felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzünk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk.

3. Készítsük el a szósz alapját

Egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Megsózzuk egy kicsit, hogy ne égjen meg a hagyma. Hozzáadjuk a felvágott hegyes erős paprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy túl erős legyen, ne tegyük bele az összeset. Ha üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a szójaszószt, és jól átkeverjük az egészet.

4. Adjuk hozzá a csirkét

A serpenyőbe tesszük a felkockázott csirkemellet, és megpirítjuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, adhatunk hozzá egy kis vizet. Miután a csirkék megpirultak, ráöntjük az osztrigaszószt. Összeforraljuk az ízeket, és már kész is. 

5. Tálaljunk!

Jázmin rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss