Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres creme brulée

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db gyömbér (kb. 4 cm)
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 dl habtejszín
  • 1 dl tej (2,8%-os)
  • kezeletlen narancshéj (kb. 5 cm egyben)
  • 6 db tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 2-3 ek finom szemcséjű nádcukor

Elkészítés

  1. A megtisztított gyömbért finomra vágjuk. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejszínt felforraljuk a gyömbérrel, a kikapart vaníliavelővel, a tejjel és a narancshéjdarabbal együtt, majd félrehúzzuk és állni hagyjuk kb. 10 percig.
  2. A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A tojássárgájákat és a cukrot robotgép habverőjével habosra keverjük. Szűrőn keresztül beleöntjük a gyömbéres tejet – közben a szűrőn maradt pépet jól kinyomkodjuk –, majd simára keverjük, és négy, kb. 12 cm átmérőjű lapos tálkába merjük.
  3. A tálkákat tepsibe tesszük, és annyi forró vizet öntünk köréjük, hogy a magasságuk kétharmadáig érjen. Az előmelegített sütő legalsó sínjére tolva pároljuk kb. 40 percig. A krém megszilárdulása után a vízből kivett a formákat hűlni hagyjuk, majd folpakkal letakarva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
  4. Végül a krémet adagonként egyenletesen megszórjuk a nádcukorral, és karamellizálópisztollyal ráégetjük. Azonnal tálaljuk.

BANÁNOS CRÉME BRULÉE >>> 

KÓKUSZOS CRÉME BRULÉE >>> 

CSOKOLÁDÉS CRÉME BRULÉE >>> 

ÍGY KÉSZÍTSD EL TÖKÉLETESEN A FRANCIÁK KEDVENCÉT, A CRÉME BRULÉET! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss