Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyökérkenyér (ciabatta)

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ciabattához egy tálban összekeverjüka vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nedves ruhával lefedjük, egy éjszakát pihenni hagyjuk.
  2. Bőven lisztezett deszkára borítjuk a lágy tésztát, a tetejét is megszórjuk bőven liszttel, majd téglalap alakúra formázzuk.
  3. Egy magas falú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerakjuk a tésztát, majd újabb egy órát pihentetjük. (Ha egy formához túl sok a tészta, akkor felezzük el, és süssük két részéletben!) Ezalatt 250 fokra előmelegítjük a sütőt, és addig sütjük, míg a héja világosbarna és ropogós lesz (kb. 30 perc, de figyelni kell!).

    Ajánljuk még:

    CIABATTA HÁZILAG: ÍGY LESZ OLYAN, MINTHA OLASZORSZÁGBAN SÜTÖTTÉK VOLNA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss