Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megoldódhat az állandó gyógyszerhozzáférés kérdése: automaták segíthetik az ellátást

default user icon
MME
A Magyar Gyógyszerészeti Kamara legutóbbi, pénteki gyűlésén Takács Péter egészségügyi államtitkár szorgalmazta a gyógyszer-automaták létrehozását Magyarországon.

Többek között a gyógyszerkiadó automaták üzembe állításáról mint a gyógyszerekhez való állandó hozzáférés biztosításának egy lehetséges módjáról tárgyalt pénteken a mezőkövesdi vándorgyűlésén a Magyar Gyógyszerészeti Kamara.
Takács Péter ötletéért azonban nem rajonganak egyöntetűen a patikusok. 

Átszerveznék a patikai ügyeletet 

Az egészségügyi államtitkár a gyűlésen elmondta, az ügyeleteken elegendő gyógyszer áll rendelkezésre a betegek reggelig történő ellátásához, ugyanakkor némely gyógyszerek esetében fontos az állandó és azonnal elérhetőség biztosítása, akár éjszaka is. Erre nyújtanának megoldást a gyógyszerkiadó automaták, melyek üzemeltetéséért az adott patika lenne felelős. A nemtetszésüket kinyilvánító szakemberektől az államtitkár megkérdezte: „mi az olcsóbb, fizetni egész éjszaka egy gyógyszerészt vagy fenntartani egy automatát?” – írja az index.hu.

A gyógyszerekhez való állandó hozzáférés biztosításának másik lehetséges módja, hogy megyénként két-három patikának 24 órás nyitvatartást kellene biztosítaniuk. A végleges döntés később születhet meg e kérdésben. 

Borítókép: Shutterstock 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss