Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha az egészség a tét: 9 gyógyító hatású kő, ami segíthet a panaszaid enyhítésében

default user icon
MME
A kövek és ásványok gyógyító hatása már évezredek óta ismert szerte a világban. Ha úgy érzed, szívesen kipróbálnád, mutatjuk, melyik kő milyen problémára hozhat enyhülést.

Bár a kövek, ásványok gyógyító hatására nincs tudományos biztonyíték, sokan úgy érzik, hogy segítségükkel enyhíthetők egészségügyi problémáik, illetve az általános jóllétük is javul. Ez arra utalhat, hogy egyes kövek valóban segíthetnek a testi panaszok, fájdalmak enyhítésében, az érzelmi nehézségek, elakadások megoldásában. 

Legtöbbször ékszerek formájában találkozhatsz a kövekkel, vagyis nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként, bokaláncként viselheted őket. Egyre nagyobb trend, hogy a gazdik kis kedvencüket is meglepik gyógyköves nyakörvekkel.

Rózsakvarc – erősíti a kötődést

Sokan a szeretet és a béke kövének tartják, és segíthet az érzelmi fájdalom és a szorongás enyhítésében. Jó hatással van a szívre, a tüdőre és a bőrre. Gyakran nevezik a szerelem kövének: állítólag elősegítheti az érzelmi kötődést és az intimitást a párkapcsolatban. Használhatod az önbizalom és az önelfogadás növelésére, valamint az érzelmi traumák gyógyítására is.

Ametiszt – Javítja a koncentrációt

Gyakran használják meditációban, mert csökkenti a stresszt és a szorongást. Általában a spirituális ébredés, a tisztánlátás és a bölcsesség kövének tekintik. Képesnek tartják a fejfájás, az álmatlanság és a hormonális egyensúlyhiányok enyhítésére. Segíthet az önfegyelem és a koncentráció javításában, valamint a spirituális tudatosság növelésében.

Tigrisszem – Gazdagságot és sikert hoz

Kiváló az önbizalom és a motiváció növelésére, valamint a pozitív gondolkodás elősegítésére. Gyakran használják a stressz és a szorongás enyhítésére is. Erősítheti az immunrendszert, valamint támogathatja a hormonális egyensúlyt. Emellett a siker és a gazdagság kövének is tartják, és azt állítják, hogy segíthet a pénzügyi problémák kezelésében és az anyagi jólét javításában.

Karneol – Csökkenti a stresszt

A kreativitás és az energiával való feltöltődés kövének tartják. Segíthet a koncentráció javításában, az érzelmi egyensúly fenntartásában, és az önbizalom növelésében. Az ékszer használható a munkahelyi stressz és a szorongás csökkentésére, valamint a gyulladások és a fertőzések kezelésére. Általában a boldogság és a siker kövének is nevezik.

Rodonit – Enyhíti a lélek fájdalmát

Úgy tartják, megszüntetheti a haragot, a béke és szeretet érzéseit ébreszti fel. Egyesek segítőként használják a traumák feldolgozására és az általános stressz kezelésére is.

Szelenit – Megnyugtatja az elmét

A lelki béke és a mentális tisztaság ásványaként is ismerik. Azért használják, mert megnyugtatja az elmét, növeli az éberséget és a koncentrációt, enyhíti az érzelmi és mentális fájdalmat. Általában meditáció során használják, mivel elcsendesíti az elmét.

Malachit – növeli a kreativitást

Egy zöld ásvány, amelyet a szívcsakra gyógyítására használnak. Az ékszerek mellett szobrokat és dísztárgyakat is készítenek belőle. Enyhíti az érzelmi feszültséget, növeli az önbizalmat, és segít az érzelmi traumák feldolgozásában. Egyesek szerint növeli a kreativitást és az intuíciót is.

Citrin – erősíti az immunrendszert

A boldogság és a gazdagság ásványaként is ismerik. A sárga színű kő számos pozitív hatással van a testre és az elmére. Gyógyhatásai közé tartozik a szellemi frissesség és a vitalitás növelése, az anyagcsere és az emésztés javítása, az energiaszint fokozása, valamint az általános testi fájdalmak enyhítése.

Apatit – segíti a fogyást

Segíthet az érzelmi blokkok oldásában és a kommunikáció javításában, így támogatja a barátságok és kapcsolatok mélyítését. Szabályozza az éhségérzetet, és ezért hasznos lehet a diétázók számára. Ezenkívül javíthatja az anyagcserét és a pajzsmirigy működését is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek