Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcslevek

A százszázalékos gyümölcslében a friss gyümölcs valamennyi jótékony összevetője, íze, zamata ott rejlik. Finom, csillapítja a szomjúságot, és gyümölcstől függően erőt ad, segíti az emésztést, elűzi a náthát.

Szőlőlé
A B-vitaminokon kívül káliumot és magnéziumot is tartalmaz. A szőlő leve vízhajtó hatású, de vigyázat, a fehérszőlő kalóriadúsabb (100 kilokalória/1,5 dl).

Almalé
Az alma leve rostokban és pektinben gazdag, ezért szabályozza a bélműködést, de túlzott mértékű fogyasztása hasmenést is okozhat. Csökkenti még a koleszterinszintet és erősíti az immunrendszert.

Paradicsomlé
A piros nedű ásványi anyagokban igen gazdag. Tartalmaz: C- és E- vitamint, valamint béta-karotint. 1,5 dl lé 30 kilokalóriát tartalmaz. A fogyókúrások sódiétájában tekintetbe kell venni!

Ananászlé
A sárga gyümölcs enzimjei megkönnyítik a fehérjék emésztését. Összetevői erősítik az immunrendszert, megkötik a szabadgyököket, karcsúsítanak. C-vitamin-, kálium- és béta-karotintartalma sem elhanyagolható.

Narancslé
A narancs C-vitamintartalma erősíti az immunrendszert, és segíti a vas felszívódását. Különösen jó hatású lencse- vagy sóskafőzelék fogyasztása után. Vitamintartalma levegővel érintkezve könnyen elillan, ezért gyorsan el kell kortyolni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss