hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyerektorta

MME MME
1 4.5/5
60 perc
rafinált
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. A citrom levét kinyomjuk. Kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük két különböző nagyságú sütőtepsi (készíthetjük két különböző nagyságú kör alakú tortaformában is!) alját. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét 3 evőkanál vízzel és a citromlével kemény habbá verjük. Lassan beleszórjuk a cukrot, majd a tojássárgáját. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és lazán beledolgozzuk a masszába. A masszát beleöntjük a két sütőtepsibe, és a sütőben a kisebbet 15, a nagyobbat 25 percig sütjük. A piskóták széleit meglazítjuk, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A nagyobb piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alját megkenjük lekvárral, és ráborítjuk a tetejét. A kisebb piskóta alját is megkenjük lekvárral, és ráillesztjük a nagyobb piskóta közepére. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és 2 evőkanál vízzel (vagy citromlével). A massza ne legyen túl híg! Bevonjuk vele a tortát. Színes cukorgyöngyökkel esetleg gumicukorral, drazséval díszítjük. Hagyjuk teljesen megszáradni.

Megjegyzés

1 adag: 1167 kJ/280 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss