Vicces reggelik és uzsonnák gyereknapra, melyeket minden lurkó imád!

Inspirálódj ötleteinkből, aztán varázsold különlegessé a csemetéd megszokott reggelijét vagy uzsonnáját a kamrában és a hűtőben fellelt hozzávalókkal! Fáradozásodat a nagyobb lurkók is díjazni fogják.
Szendvics

Tetszés szerint kenj meg egy szelet kenyeret vajjal, margarinnal, majd készíts rá mosolygó arcot áfonyából, málnából és egy darabka retekhéjból vagy paprikából, föléje pedig napocskát cheddar sajtból. Minél gyorsabban elfogynak a tányérról az esőcseppeket jelképező áfonyaszemek, annál biztosabb, hogy odakint is derűs lesz az ég!

Vicces kölyökszendvicsek lépésről lépésre >>> 

Pirítós

A gyümölcsökkel alakosra mintázott vajkrémes vagy nutellás pirítósok segítenek ráhangolódni a gyereknapi állatkert-látogatásra.

Tojás

Rendezd el a tányéron a szokásos módon sütött tükörtojást sült szalonnával és uborkaszelettel kiegészítve arcnak, vagy snidlinggel, újhagymaszárral és felkarikázott olajbogyóval díszítve virágnak.

A Micimackó-rajongók örömére használj konyhafelszerelési szaküzletekben vagy webshopokban kínált maci formájú tükörtojás-készítő sablont!

Főtt tojásból egérke >>> 

Zabkása

Még a finnyás gyerek is örömmel belapátolja a szuperegészséges zabkásareggelit, ha ilyen vonzóan tálalod.

Palacsinta

Ha máskor nem szoktál reggelire palacsintát sütni, ezen a jeles napon kivételt tehetsz.

Amerikai palacsintából könnyű megmintázni a gyerek kedvenc állatát vagy járművét némi szeletelt gyümölcs, ostyalap és tejszín segítségével.

Még több kreatív ötlet

Alkoss tájképet zöldségből.

Katicabogarat piros viaszbevonatú minisajtból.

Vagy bohócot virsliszájjal, koktélparadicsom-orral és sajtüstökkel!

Reggelik >>> 

Mókás ételek gyereknapra >>> 

Gyümölcsök gyerekeknek >>> 

Gyerekkedvencek >>> 

Ínycsiklandó desszertek gyereknapra >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss