Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyerekjáték a befőzés!

default user icon
MME
Szívesen hozzáfognál a nyár kincseinek megőrzéséhez, de nem vagy benne biztos, hogyan is kezdd? Esetleg van már rutinod a befőzésben, de szívesen ki próbálnál új dolgokat? 

Ha elgondolkoztál már a befőzésen, bizonyára sorakoznak otthon a csavaros fedelű üvegek. Lehet, hogy már ki is mostad azokat, de nem szabad megfeledkezni a megfelelő fertőtlenítésükről sem, amelyre a forró vízben történő kifőzés az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás. Ezt követően kevésbé fenyegeti a megromlás veszélye a finomságokat, amelyek beléjük kerülnek.

Válogasd át a gyümölcsöket!

A gyümölcsöket is gondosan válogasd át! Túlérett, hibás gyümölcsökkel nem érdemes dolgozni, mert kockáztatják, sőt akár tönkre is tehetik a végeredményt. Ha nem most szeretnél befőzni, akár le is fagyaszthatod az ínycsiklandó gyümölcsöket, hogy majd később láthass neki a lekvár, dzsem vagy gyümölcszselé készítés izgalmainak. 

Erre is ügyelj!

Gyümölcstől függően érdemes fontolóra venni azt is, hogy a héjával vagy nélküle teszed el őket. A kívánt állag elérésében segítségedre lehetnek nagyon hasznos, szinte bárhol beszerezhető hozzávalók. A Dr. Oetker Dzsemfixek nem csak a dunsztolás hosszú, fáradságos folyamatától kímélnek meg, de használatukkal rendkívül egyszerűen érheted el azt, hogy a lekvár a megfelelő sűrűségű legyen. Arról nem is beszélve, hogy gyümölcstől függően a főzés folyamata 1-3 percre csökkenthető velük.

Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, különlegességeket kipróbálni, vagy az alaplépések érdekelnek, mindenképpen érdemes ellátogatod a http://befozok.hu/ oldalra. A dekortippek és tanácsok mellett minden gyümölcsről megtudhatod, hogyan használd fel őket, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.

Ezek is érdekelhetnek

Friss