Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyerekbarát paradicsomszósz rejtett zöldségekkel akár spagettihez is!

default user icon
MME
A legtöbb családban szinte mindig előfordulnak válogatós gyerekek, repertoárjuk pedig csak limitált, és viszonylag ritkán tartalmaz zöldségeket. Az egészben az a legbosszantóbb, hogy a zöldség iránti gyűlöletük az esetek zömében nem is indokolt, hiszen van, amit még meg sem kóstoltak úgy igazán. Szóval azért nem szeretik, mert csak! Ismerős a történet?

Nos, az ilyen gyerekeket „verd át a rendszert” technikával kell rávenni a zöldségevésre úgy, hogy a turpisságot észre se vegyék, így az étkezés végén kicsik és nagyok is boldogan dőlhetnek hátra! Azán jöhet a nap felfedezése; na ugye, hogy szereted!

A zöldség elrejtésének legegyszerűbb és leghálásabb módja az, amikor a paradicsom alapú tésztaszószt gazdagítjuk vele, így a paradicsom intenzív íze mellett fel sem tűnik nekik majd a répa és zeller. A felnőtt családtagok azonban hálásak lesznek, hiszen a sok zöldség rengeteg plusz ízt és aromát kölcsönöz majd a már unalomig ismert paradicsomos tésztának! Következő szószunkat villámgyorsan összedobhatjuk vacsorára, de ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, a maradékot akár le is fagyaszthatjuk későbbre. 

Gyerekbarát paradicsomszósz spagettihez 6-8 fő részére 

  • 1 db közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy, vagy 2 kicsi répa
  • 1 db zellerszár
  • 1 db kisebb cukkíni
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 doboz konzerv paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 ek olíva olaj
  • só, bors
  1. Mindenek előtt tisztítsuk meg alaposan az összes zöldséget. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát karikázzuk a lehető legvékonyabbra. A zellert éles késsel aprítsuk olyan kicsi kockákká, amilyen kicsire csak lehetséges. Reszeljük le a répát, a cukkínit és a padlizsánt.
  2. Hevítsük fel az olajat egy vastag fenekű lábasban közepesen forróra, majd dobd rá a hagymát, és pároljuk üvegesre 3 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és pároljuk további 1 percig.
  3. Hozzáadjuk a répát és zellert, megsózzuj, majd letakarjuk és további 5 percig pároljuk. Ha elkészültünk, mehet bele a cukkíni és a padlizsán is, majd alacsony lángon addig pároljuk, míg minden meg nem puhul.
  4. Ha szépen megpuhult minden, mehet a zöldségekhez a paradicsompüré és konzervparadicsom is. Főzzük nagyjából 20 percig, míg a mártás összefő és kissé besűrűsödik. Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés vizet. Ha kell, sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor a szósz elkészült, dobjunk bele egy marék rusztikusan felaprított bazsalikomot, majd tálald spagettin, és szórjuk meg jó alaposan parmezánnal.

EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ VENDÉGVÁRÓ: SAJTOS ROPOGÓS, MARADÉK KOVÁSSZAL >>> 

ÁFONYÁS AMERIKAI PALACSINTA, MARADÉK KOVÁSSZAL >>> 

NAGYON CSOKIS KUGLÓF MARADÉK KOVÁSZBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek