Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyász! Meghalt Frank Júlia

default user icon
MME
Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Frank Júlia, számos szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómia egyik legnevesebb képviselője.

Meghalt Frank Júlia, akinek közel 130 szakácskönyvéből generációk tanultak meg főzni - adta hírül az nlc.hu.

A népszerű gasztrolegenda 76 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

"Egy hosszabb betegség után vendégül láttam a barátaimat, és készítettem egy rakott krumplit. Nem egy szokványos rakott krumpli volt ez, hanem fel volt turbózva mindenféle plusz fűszerekkel és volt benne hús is, sőt, zeller is. Akkor hangzott el a kérdés, hogy ezt miért nem írod le? Ott jöttem rá, hogy engem nagyon is izgat a főzés, a kísérletezés, az ételkomponálás. Addig alig-alig főztem, ha mégis, akkor Horváth Ilona szakácskönyvét követtem. Borzasztóan izgalmasnak tartottam, hogy egy-egy ételt variálni lehet, beletenni mindazt, ami eszembe jut, és valami nagyon finom sül ki belőle. Így hát nekiláttam módszeresen tanulni" - mesélt 5 éve az nlc.hu-nak gasztroszerzői karrierjének kezdetéről. 

 

Frank, miután elvégzett minden iskolát, amit az 1970-es években konyhaművészet témakörében csak el lehetett, az első könyvét egy bérelt írógépen írta meg, a Mezőgazdasági Könyvkiadó felkérésére, a sertéshús feldolgozásának lehetőségeiről.

"A könyv 600 oldalas lett, először 50 ezer példányban jelent meg, és 2 hét alatt elfogyott. További 350 ezer példányt adtak el belőle 4 hónap alatt. Így kezdődött a szakácskönyvírói pályám" - mesélte.

Férje és öccse gyászolja. Nyugodjék békében!

Ezek is érdekelhetnek

Friss