Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Utálja a magyar konyha egyik kedvenc fűszerét Gwyneth Paltrow

default user icon
MME
Gwyneth Paltrow amerikai színésznő, életmódguru az elmúlt években már többször borzolta rajongói idegeit hajmeresztő táplálkozási és életvezetési tanácsaival. Most meglepő kijelentést tett a kaporról, amit mi, magyarok rendszeresen és szívesen használunk.

Paltrow az évek során rengeteg negatív kritikát kapott – és nem mint színésznő… A Paltrow's Goop márka már többször szerepelt a hírekben és indult ellene per a bíróságon, mert olyan „tudományos” állításokat fogalmazott meg a termékeiről, illetve eljárásokról, melyeket nem tudtak megfelelően alátámasztani.

Most márciusban a Hot Ones című beszélgetős műsorban vendégeskedett a színésznő, és – miközben felváltva tejet és vizet kortyolgatott – egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy minden gyógynövényt szeret, kivéve a kaprot.

A műsorvezető nem hagyta annyiban a dolgot és próbálta megtudni, mi a baj a kaporral. „Nagyon domináns íze van, elnyom minden mást. És rossz. Egyszerűen rossz. Nem értem, miért szeretik az emberek” – válaszolta a színésznő.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Paltrow megemlíti a kaprot, mint az egyik leginkább utált élelmiszert: már 2016-ban, amikor egyik szakácskönyvét népszerűsítette, elmondta, hogy nem szereti a kaprot és a kapros ételeket.

Mi, magyarok viszont imádjuk és sokféleképpen használjuk is. Az alap a kapormártás, de ez a fűszernövény kerül a tökfőzelékbe  vagy éppen a túrós pitébe, rétesbe.

Íme, egy fantasztikus kapormártás, amitől Gwyneth Paltrow elborzadna, de a Mindmegette olvasói között az egyik legnépszerűbb és leggyakrabb keresett recept:

Hozzávalók:

  • 1 db húsleveskocka
  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • 1 mk. cukor
  • 1/4 db citrom leve

Elkészítése:

  1. A kapormártás elkészítéséhez a húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízben.
  2. A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, összekeverjük.
  3. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, citromlével. 5 percig forraljuk.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss