Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyanúsak a GVH-nak Kasza Tibi és Manker étrendkiegészítői

default user icon
MME
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított Kasza Tibi és felesége étrendkiegészítőket forgalmazó cégével szemben. A versenyhivatal gyanúja szerint a cég azt sugallja a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő "Challenge életmódváltó rendszert" - közölte a hatóság az MTI-vel.

A versenyhivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására.

A közlemény szerint jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

A GVH hangsúlyozta, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható - tájékoztatott a GVH.

A vizsgálattal kapcsolatban a Blikk megkereste Kasza Tibit, aki higgadtan válaszolt az újságírói kérdésekre.

"Elképesztő sikereket ért el a Challenge az elmúlt szűk egy évben. Teljesen természetesnek találom hogy ezzel kapcsolatban vagy ennek kapcsán jönnek a támadások, tiszta szívvel és lelki nyugalommal állunk a GVH vizsgálata elé, mindenben közreműködünk velük is" - nyilatkozta a portálnak az énekes, akinek a napoknak született meg a második kislánya, Liza Panna.

Olvass még több érdekességet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss