Gundel palacsinta gluténmentesen

45 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • tej
  • rizsliszt
  • tápióka keményítő
  • cukor
  • tojás
  • szódavíz
  • tej
  • darált dió
  • cukor
  • fahéj
  • rum
  • cukor
  • kakaópor
  • víz
  • tej
  • eritrit
  • eritrit
  • eritrit

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a  keményítőt, a sót, a cukrot és a tojásokat. Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel palacsinta sűrűségűre keverjük, majd a szokásos módon kisütjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a tejszínnel a diót, majd ízlésünknek megfelelően hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a rumot. A kisült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.
  3. Egy kis lábasban összefőzünk a cukrot és a kakaóport egy kevés vízzel. Végül a palacsintatorta tetejét ízlés szerint megcsorgatjuk a csokoládés öntettel.

Megjegyzés

Tartalmasabb leves után kitűnő főétel lehet, gluténmentesen. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss