hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gumisüti nyári ízekkel

39 szavazat
60 perc
bonyolult
költséges
8 adag

Elkészítés

  1. A gumisüti elkészítéséhez először minden réteghez megcsináljuk a zselatint: 2 dkg zselatinra öntünk 1 dl vizet, kb. 5 perc alatt hagyjuk megduzzadni, majd felhasználás előtt a mikróban felmelegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik. Ezt a műveletet négyszer elvégezzük.
  2. Az 1. réteghez 50 dkg natúr joghurtot a kakaóporral és 4 ek porcukorral alaposan kikeverünk. A zselatint a fent leírt módon elkészítjük, majd folyamatos keverés közben a kakaós masszához adjuk. Egy magas falú tepsibe vagy jénaba öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. 
  3. A 2. réteghez a málnaízű joghurthoz hozzáadunk 4 ek porcukrot, és kikeverjük. A fent leírt módon elkészített zselatint folyamatosan kevergetve hozzákeverjük, és óvatosan a kakaós rétegre öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  4. A 3. réteghez 50 dkg natúr joghurthoz hozzáadjuk a sárgadinnye ízű italport. Adhatunk még hozzá porcukrot, de mivel az italpor ízesített, előtte kóstoljuk meg. Megszínezzük egy kicsit narancssárga ételszínezékkel, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az elkészített zselatint. Mehet a málnás rétegre óvatosan, és vissza a hűtőbe.
  5. A 4. réteg elkészítéséhez a tejfölt kikeverjük 3 ek porcukorral, a levendulaszörppel és egy kevés lila ételszínezékkel. Kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük még porcukorral vagy levendulaszörppel, majd az elkészített zselatint is hozzákeverjük. A sárgadinnyés rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább 2 órát dermesszük tálalás előtt. 

Ezek is érdekelhetnek