hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gumimaci szelet

70 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával.
  2. Közben 1,5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g.) Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
  3. Egy formába rakjuk (magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel), majd hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A második réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt első rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.
  5. A harmadik rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek. porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felforraljuk, bele a zselatin, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a harmadikat is. Mehet vissza újra pihenni.
  6. A  negyedik rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp.Felforraljuk a vizet, beletesszük a zselatint, hozzáadjuk a málnaszörpöt.
  7. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk összedermedni, majd felszeleteljük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss