Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gumimaci (gumitorta)

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az 1. réteghez 3 tojásfehérjét habbá verünk. 3 tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1 csomag zselatint feloldunk 1,5 dl vízben, felforraljuk, és még melegen a tojássárgához öntjük. Utána óvatosan belekeverjük a kemény habot. Nagyobb formába öntjük, és betesszük a hűtőbe.

A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első, csak a cukor mellé még 3 evőkanál kakaóport is adunk. Ráöntjük az első rétegre, és visszatesszük a hűtőbe!

A 3. réteghez 1 nagy pohár tejfölt (4,5 dl) kikeverünk 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1,5 dl vízben 1 csomag zselatint feloldunk, felforraljuk, és langyosan adjuk hozzá a tejfölös masszához. Ráöntjük a 2. rétegre, majd visszatesszük a hűtőbe!

A 4. réteghez 5 dl színes szörpből (legjobb a málnaszörp, de meggy- vagy kiviszörppel sem rossz) és 1 csomag zselatinból kocsonyát főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, csak utána öntjük rá a 3. rétegre. Itt kell több időt várni, mielőtt ráöntjük, mert a szörp előszeretettel felszedi a tejfölös réteget. :)

Dermedésig a hűtőben tarjuk, a legjobb, ha egy egész éjszakát hűtjük!

Megjegyzés

Sok-sok éve a kedvencünk a Gumimaci :) A kép saját készítésű, bár látszik, hogy nem azon a módon készült, ahogy leírtam. Végülis teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben csinálod, a lényeg: a teteje a szörpös legyen. - Ritusss

Ezek is érdekelhetnek