Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gumicukorteszt: kevésbé ismert gumimaci alázza a legnagyobb márkát!

A gumicukor 1909-ben kezdte világmeghódító hadjáratát. Azóta töretlenül terjed annak ellenére, hogy nem tartozik a legegészségesebb élelmek közé. Cukor, glükózszirup, esetleg invertcukorszirup és zselésítőanyagok alkotják leginkább, melyek közül keveset találunk ártatlanul ücsörögni az erdőben.

1922-tól terjed medve alakban, ami mondhatni az egyik legismertebb formája a mai napig. Ezen felbuzdulva felkutattuk a nagyobb boltokat, és a polcaikról leraboltuk a medveformába préselt gumicukrokat. Így sikerült hét különböző gyümölcsös példányt beszerezni. Vakteszten, több alannyal futtattuk végig, hogy megtudjuk, melyik a legtutibb gumimaci.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Trolli

Már azt is tudjuk, hogy van medvék napja a Földön, ami ezek szerint minden napra érvényes, amikor veszünk egy ilyen csomaggal. Kibontás után a zacskóból kitör egy laza laborillat, de gyümölcs nem igazán érezhető benne. A medvék egészen aprók és kemények. Mondhatni száraznak hat, de ahogy ráharapunk, kezd jelentősen javulni a helyzet. Megjön a gyümölcsös íz, ami egészen intenzív. Édessége közepes szintet üt meg a mezőnyben.

Adatok: 100 gramm, 269 Ft

Penny

Bájos bugyilila színben pompázik a csomagolása, ami egészen sok medvét rejt. Szobahőmérsékleten is szeretettel olvadnak egymásba, így akár egy fogással kiszedhetjük a tasak negyedét. Illatában rejtőzik némi gyümölcsösség, de nem tűnik túlságosan természetesnek. Kóstolva kiderül róla, hogy lágyabb állaggal rendelkezik, viszont ízre nem túlságosan nevezhető harsánynak. Hamar lecseng a szánkban az általa okozott ízélmény. Édessége szinte elhanyagolható.

Adatok: 200 gramm, 349 Ft

MEKI VAGY BURGER KING: MELYIK GYORSÉTTEREMBEN A LEGJOBB A SÜLT KRUMPLI? TESZT >>> 
Haribo

Rá is van vésve csomagolására, hogy az eredeti, mégpedig 1922 óta. Valóban a legtöbb ember fejében ez a csomagolás villan fel, amikor gumicukorra gondol. Illatában ott rejtőzik a többfajta gyümölcs aromája, ami mondhatni, majdnem természetesnek is hat. Kóstolva a legtöbb tesztalany keménynek találta, de az ízét közepesen jónak mondták. Sokak túlzó édessége miatt negatív jelzőkkel illették, szóval ebben van anyag rendesen.

Adatok: 225 gramm, 399 Ft

Sugarland

Zacskón keresztül látszik, hogy ezeket a medvéket az NDK-s edzőtáborból toborozták, mert az átlagos méret kétszeresét teszi ki egyetlen példány. Illatában enyhén érzünk gyümölcsaromát, de nem nevezhető egyáltalán intenzívnek. Kóstolásnál kiderül, hogy kifejezetten puhák a medvék, szóval nem lettek agyonszálkásítva. Ízében először a gyümölcs jelenik meg közepes lendülettel, aminek a helyét később egy savanykásabb utóíz veszi át. Érdekes élmény, mert ennek okán édesnek aligha nevezhető a végeredmény.

Adatok: 200 gramm, 279 Ft

ANANÁSZKONZERVEKET TESZTELTÜNK, ÉS SOK CSALÓDÁS ÉRT MINKET KÖZBEN >>> 
Haribo tejes

Az ősi gyártó duplán szerepel a tesztben, de ennek oka, hogy ez a terméke már leírás alapján is „izgalmasnak” ígérkezik. A gumicukor maci hátát tejes réteg fedi, mint egy hátizsák vagy kabát. Illata már kisebb kínzó fegyvernek minősül, de az igazi poklot akkor tapasztaljuk meg. amikor meg is kóstoljuk. Tökéletesen rémes az összhatás. A gumicukorhoz - mondhatni -semmi köze, csakis a tejes kórságot érezzük a szánkban, amikor fogyasztjuk. Kicsit pillecukorszerű, de annak is gagyi.

Adatok: 85 gramm, 269 Ft

Juicee Gummee

Aprócska csomagolásban közepes méretű medvék várják gazdájukat. Illata alapján közepesnek ígérkezik, de azt már tudjuk, hogy ez sokat nem garantál. Ízlelés során sokkal-sokkal pozitívabb élményt nyújt. Ízletes és kicsit „szaftos”, ami szinte az összes tesztalanyt azonnal lenyűgözte. Közepesen kemény állaga is ideálisnak bizonyul, illetve édessége is mondhatni tökéletes. Üdítő hatást kelt, amikor ráharapunk, ez képes kiemelni a tömegből.

Adatok: 80 gramm, 169 Ft

SÖRKORCSOLYATESZT: SZERINTÜNK EZ A LEGJOBB SÓS PEREC >>> 
Tesco

Zöld csomagolásba zárták az átlagnál testesebb medvéket. Illatában pár tesztalany a tipikus gyógyszertárillatot vélte felfedezni, amit nehéz megfejteni. Illata pár perc szellőztetés után kifejezetten kellemesen gyümölcsössé válik. Kóstolás során megmutatja a valódi énét, ami nem éppen világbajnok. Puha állag és közel sem élvezhető ízvilág jellemzi. Nagyon lassan távozik enyhén savanykás laboríze a szánkból, ami tovább rontja pontszámait. Édesnek nem nagyon nevezhető, ellenben rossznak sokkal inkább.

Adatok: 200 gramm, 399 Ft

Ítélet

Meglepetés-győzelem van a héten, mert a Juicee Gummee mondhatni egyik alany számára sem volt ismert, mégis kiütéssel nyert. A titok nyitja rejtélyes szaftosságában keresendő. Második helyen a Sugarland végzett, ami benga, mégis puha medvékkel győzte meg a tesztelőket. A harmadik helyen a Penny is meglepetést okozott, de főleg azért, mert a nagy klasszikus Haribót maga mögé utasította.

Egyetlen igazi átok volt a mezőnyben, ami nem más, mint a Haribo tejes ámokfutása. Teljesen értelmezhetetlen, hogy ezt ki engedte piacra, de biztosan sokan emlegették már. A Tesco nem domborított nagyot sajátjával, de közel nem olyan vészes, mint a fehérhátú tejeskommandó.

Toplista:

1. Juicee Gummee
2. Sugarland
3. Penny
4. Haribo és Trolli
5. Tesco
6. Haribo tejes

MEGKÓSTOLTUK A LEGNÉPSZERŰBB CSOKIK SHAKE VÁLTOZATÁT, NÉMELYIKKEL BÜNTETNI LEHET >>> 
TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT >>> 
TESZT! TALÁLTUNK EGY HÁZTARTÁSI KEKSZET, AMI FINOMABB A TÖBBINÉL >>> 
FÁNKOKAT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN: ÍME A KEDVENCEINK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss