Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal. A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét. Vékonyan kikent formába öntjük, és hagyjuk dermedni.
A 2. réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk 2 evőkanál kakaót. A sárga rétegre öntjük, majd hagyjuk dermedni.
A 3. réteghez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Majd hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.
A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre