Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves IV.

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, 2*2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, egy kevés sót, és fedő alatt mérsékelt tűzön saját levében csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra).

Közben meghámozzuk a zöldségféléket, és apró kockákra vágjuk, majd a tésztával a húshoz adjuk, és annyi vízzel felöntjük, amennyi levest szeretnék. A köménnyel fűszerezzük, és fedő alatt készre főzzük. Végül ízlés szerint utánsózzuk, és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss