A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, felaprítjuk. A húst megmossuk, gondosan megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
Felforrósítjuk az olajat egy kuktafazékban, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, addig pirítjuk, míg a nedvesség elpárolog.
Hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, aláöntünk kb. 1 dl vizet, majd lezárjuk a kuktát, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a húst.
Közben a répát, a krumplit és a zellert meghámozzuk, mindet falatnyi darabokra vágjuk. Felöntjük a pörköltalapot 1,2 l vízzel. Megsózzuk, és ízesítjük egy nagy csipet őrölt köménnyel.
Végül beletesszük a levesbe a babérlevelet. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és közepes lángon addig főzzük a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Néhány petrezselyemlevéllel tálalhatjuk.