Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves csípősen, tejföllel

4 3.3/5
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítom a kemény inas szélétől, és kisebb kockákra vágom. A hagymákat lereszelem, a zöldségeket megpucolom és apróra vágom, a krumplit egy kicsit nagyobbra mint a répát, mert az hamarabb megpuhul.

Előveszek egy rozsdamentes nagy kuktát. A zsír és az olaj keverékén megpirítom a vöröshagymát, rádobom a húst, sózom, bors, kömény és fokhagyma házzáadásával átpirítom, majd jöhetnek a paprikák, a paradicsom, a babérlevél, majd a kétféle fűszerpaprika. Lezárom a kuktát, és 1 órán át főzöm. Leveszem a tetejét, jöhet bele az összes zöldség, felöntöm vízzel, és további 3/4 órát lassú tűzön forralom, majd 1 tojásból keményebb nokedlit készítek és beleszaggatom. Ezzel is forralom 10 percet, és készen van.

Csak a tányérokba teszek 1 kanál tejfölt, lágyítja a csípős ízt, de nagyon finom.

Megjegyzés

Gyerekkorom óta így eszem, mert nagyon vékony és rossz evő gyerek voltam, tejföllel sikerült legyűrnöm. Eddig akit kínáltam vele, bár megjegyezte, hogy ők nem tejföllel eszik, mégis ízlett nekik. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss