Elkészítés: A húst megtisztítom a kemény inas szélétől, és kisebb kockákra vágom. A hagymákat lereszelem, a zöldségeket megpucolom és apróra vágom, a krumplit egy kicsit nagyobbra mint a répát, mert az hamarabb megpuhul.
Előveszek egy rozsdamentes nagy kuktát. A zsír és az olaj keverékén megpirítom a vöröshagymát, rádobom a húst, sózom, bors, kömény és fokhagyma házzáadásával átpirítom, majd jöhetnek a paprikák, a paradicsom, a babérlevél, majd a kétféle fűszerpaprika. Lezárom a kuktát, és 1 órán át főzöm. Leveszem a tetejét, jöhet bele az összes zöldség, felöntöm vízzel, és további 3/4 órát lassú tűzön forralom, majd 1 tojásból keményebb nokedlit készítek és beleszaggatom. Ezzel is forralom 10 percet, és készen van.
Csak a tányérokba teszek 1 kanál tejfölt, lágyítja a csípős ízt, de nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre