Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulab jamun - tejporos fánk fűszeres szirupban

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fánkocskákhoz:
  • 1,5 bögre tejpor
  • 0,5 bögre liszt
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • A sziruphoz:
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre víz
  • 1/2 kávéskanál őrölt kardamon
  • 8 db csillagánizs
  • 8 db szegfűszeg
  • 2 kanál narancsvirágvíz
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle. Amíg a szirup fő és hűl, addig letakarva hideg helyre tesszük.

A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirágvizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hűtjük, majd tálba szűrjük.

Amíg a szirup hűl, bő, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült, picit megrántjuk a serpenyőt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg őket. Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.

Szalvétára szedjük, a felesleges olajat felitatjuk, majd beleszórjuk a szirupos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fűszeres nedűvel.

Megjegyzés

Elképesztően finom indiai desszert, bárki könnyedén elkészítheti. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss