Elkészítés: A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A chilit megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk-kivájjuk a héjából, és apróra vágjuk. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd hozzákeverjük a paradicsomot, a hagymát, a chilit, a citrom héját, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot, és 1 órára hidegre tesszük.
Tálaláskor ízléses tálkába tesszük a krémet, pirítóssal, tortilla chipsszel, nyers zöldségekkel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre