Elkészítés: A hagymát egészen apró, kb. 2 mm-es kockákra vágom, a paradicsomot leforrázom, meghámozom. A paradicsom magjait és levét kikanalazom, más ételben később hasznosítom, a kemény húsát a hagymához hasonló nagyságúra vagdosom. Az avokádót félbevágom, a mag mentén csavarok rajta egyet, így a két fél könnyedén elválik egymástól, majd eltávolítom a magot. A húsát kikanalazom, keverőtálba teszem, citromlével meglocsolom, majd hozzáadom a mustárt és a joghurtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózom, borsozom.
Botmixerrel gyorsan pürésítem, nem baj, ha apróbb darabok maradnak benne. A krémhez adom a paradicsom- és a hagymakockákat. Tálra szedem, behűtve kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre