Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Guacamole - ahogy Kolumbiában csinálják

MME MME
1 3/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy megmosott, meghámozott paradicsomot és egy szál újhagymát zöldjével együtt apróra vágunk, ezt öszekeverjük egy nagyobb csészében egy kis őrölt erőspaprikával, ízlés szerinti apróra vágott korianderrel, kis sóval, 1 lime (vagy citrom) levét ráfacsarjuk, és egy kis vízzel felengedjük. Ezt különben így magában - aji néven - is eszik húsokhoz, főtt burgonyához stb.

A megmosott avokádókból eltávolítjuk a magot, kikaparjuk a húst, pépesítjük, összekeverjük a maradék felaprított paradicsommal és újhagymával, illetve az ajiból annyival, amennyit felvesz (majdnem az egészet bele lehet tenni).

Chips-szel, tortillával vagy pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

Ha nem sikerül friss vagy szárított koriandert szerezni, akkor a papírtasakban árult is jó, csak össze kell törni mozsárban vagy meg kell őrölni.
Nálunk mindenki imádja, soha nem tudok annyit készíteni belőle, hogy ne fogyjon el mind. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss