Elkészítés: A tejet felforralom, a tojássárgáját 5 evőkanál cukorral és az 1 csomag vaníliás cukorral kikeverem. Mielőtt felforr a tej, hozzáadom a tojássárgáját (óvatosan, ki ne csapódjon) és 5 evőkanál cukrot, majd belekeverem a grízt. Sűrűre főzöm.
Egy tálat vízzel kiöblítek, beleöntöm a tejbegrízt, gyümölcsöt dobálok bele. Kicsit várok, hogy hűljön, majd megkenem a tetejét lekvárral vagy kakaóval. A tojásfehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval gőz felett felverem, majd a torta tetejére kenem, amire egyszerű csokimázt kenek, vagy csokireszelékkel megszóróm. Fél napra hűtőbe teszem, majd szeletelve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!