Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízgaluska

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást felverjük a sóval, majd annyi búzadarát teszünk bele, hogy se túl híg, se túl kemény ne legyen, ha a tányért megmozdítjuk, akkor még mozduljon meg benne.
  2. Fél órát pihentetjük, addigra megduzzadnak a grízszemek és már nem mozdul el a tányérban.
  3. Forró, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Jól megduzzad, és könnyű lesz.
  4. Miután kiszedjük óvatosan a forró levesbe rakjuk és így hagyjuk még állni 10 percig, hogy magába szívja a leves ízét.

EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss