Elkészítés: A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt, és összemorzsolgatom a margarinnal. A tojást és a porcukrot belekeverem, és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt főzök, lehűtöm.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem, és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval. Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral, és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet, és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tettem.
Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre