Grízes zserbó

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • sütőpor
  • szárított élesztő
  • tojás
  • porcukor
  • tej
  • darált dió
  • cukor
  • baracklekvár
  • gríz
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • margarin
  • porcukor
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt, és összemorzsolgatom a margarinnal. A tojást és a porcukrot belekeverem, és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben!

Másnap a grízből és a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt főzök, lehűtöm.

A tésztámat 4 egyenlő részre veszem, és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval. Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.

A margarint kikeverem a porcukorral, és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.

A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet, és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tettem.

Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Nekem jobban bejön, mint a hagyományos zserbó, mert nem annyira töményen diós. - JamborneErika

Ezek is érdekelhetnek

Friss