Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes túrós

65 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy nagyobb tálban kikeverjük a kétféle cukorral, a búzadarával, a túróval és a tejföllel.
  2. A citromot megmossuk, a héját vékonyan a tálba reszeljük. Beleforgatjuk a tésztába, majd félretesszük 20 percre.
  3. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és adagonként ezt is a tésztába forgatjuk.
  4. Egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítsuk a túrós masszát.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezután felszeleteljük, kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A GRÍZES TÚRÓS SÜTEMÉNY

 

Megjegyzés

Egy szelet: 85 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss