Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes tészta gluténmentesen

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes grízes tészta elkészítéséhez a rizsdarát az olajon megpirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és a vízzel felöntjük (óvatosan, mert forró gőz csap fel).
  2. A cukrot és a sót hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, a tűzre visszatesszük, majd 1 perc kevergetés után a tűzhelyet elzárjuk, az edényt lefedjük, és hagyjuk, hogy a dara teljesen megpuhuljon.
  3. Addig a tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd a már kellően puha grízzel összeforgatjuk. Ízlés szerint baracklekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk. 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss