hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes tészta baracklekvárral

25 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A grízes tésztához a tésztát kifőzzük a csomagoláson tallható utasítás szerint.
  2. Egy serpenyőben, egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk a grízt.
  3. Amikor kész, elzárjuk a tűzhelyet, a tészta főzőlevéből öntünk rá kb. 1 dl-t, majd lefedjük, és 4-5 percig állni hagyjuk.
  4. A kifőtt tésztát leszűrjük, beleöntjük a pirított grízbe, majd jól összekeverjük, és a túzhelyet újra bekapcsolva, alacsony hőfokon picit összepirítjuk. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk. 


Ezek is érdekelhetnek